Skip to main content

Mange iværksættere og lønmodtagere er specielt tidligt i deres karriere drevet af kaldet. En passion, der vel bedst kan betegnes som et drivkraft, der gør, at man bruger tid på det man elsker fordi man simpelthen ikke kan lade være. 

For nogle mennesker sker der imidlertid det, at passionen langsomt og mere eller mindre ubevidst forsvinder som sand mellem fingrene. Dagene kommer til at minde for meget om hinanden, noget udvikler sig i en retning, der ikke længere passer eller bægeret er fyldt op. 

Uanset årsagen til den manglende passion, så vid dette: Det er helt ok. 

Så længe du er bevidst om, at det sker, tager situationen alvorligt og handler på dem. 

Det er lysten, der skal drive værket. 

For er der noget, der kan dræne mig at bevidne, så er det, når jeg møder et menneske drænet både for gnist og den indre flamme, og som ikke gør noget ved problematikken. Det er for mig meningsløst og et enormt spild af liv, der kunne være brugt på noget, der vil skabe meget mere værdi et andet sted. 

Vi har alle sammen en forbandet pligt til det. Hvis ikke for vores egen skyld, så for dem vi omgiver os med. Både personligt og professionelt er urimeligt, at andre skal lide under vores manglende passion. Også selvom det på den korte bane kan gøre ondt og f.eks. betyder et karriereskifte, så er det det bedste på den længere bane for alle parter. 

Noget af det mest livgivende for mig er omvendt, når jeg møder mennesker, der smitter med deres engagement, og som bare har en grundlæggende glæde ved tilværelsen. Mennesker i flow, der er drevet af deres egen lyst og engagement, og som nærmest ikke kan lade være.

Det er også den samme drivkraft, der sejler skibet gennem høj sø og tingene måske ikke går som forventet. 

Vi har kun ét liv, så vidt jeg ved. Livet er simpelthen for kort til at spilde det på at leve en alibitilværelse, hvor du bare lader dig flyde bevidstløs med strømmen. 

Medmindre du har det fint med at flyde med den, naturligvis 🙂 

Så gå ud og skab det liv, du drømmer om. Alt andet er spild af tid. Og sommerferien er et fantastisk tidspunkt at starte den gode vane.

Rigtig god sommer til dig og dine. 

Brith Lund Jørgensen

Direktør i Business Park Nord